Wat is een stockfoto en hoe gebruik je het

Wat is een stockfoto?

Een stockfoto is een foto die je koopt van een website. Deze foto kan je dan plaatsen bij je blog, website of social media. De foto die je koopt mag je overal voor gebruiken maar wel met bepaalde voorwaarden. (dit verschilt per stockfoto website)

Wat is een stockfoto, hoe gebruik je en stockfoto

Bevat google een stockfoto?

Google afbeelding, stockfoto

Google zelf bevat geen stockfoto’s. Omdat alles wat je op google vind via de afbeeldingen knop stamt af van een website. Dus eigenlijk verzameld google alleen alle afbeeldingen die je op het web kan vinden.

Deze foto’s mag je dus niet zomaar opslaan en gebruiken omdat je toestemming moet hebben van degene die de foto heeft gemaakt. Mocht je dit toch doen kan je een rechtszaak krijgen. Dus pas op!

Is een Stockfoto slecht?

Nee, dat absoluut niet. Ik gebruik ook  stockfoto’s voor bedrijven, maar ik zoek wel foto’s die niet te perfect zijn. Niet iedereen is bijvoorbeeld slank, zonder puistjes of prachtige nagels. Daarvoor moet je wel goed zoeken bij stock websites. Dus heb je nog niet veel te besteden gebruik gewoon een stockfoto.

Stockfoto goed of slecht

En waarvoor een stockfoto erg geschikt is, zijn achtergrondfoto’s. Zo perfect kan ik ze zeker zelf niet fotograferen en omdat je voor een laag bedrag de foto al tot je beschikking hebt.

Kosten van een stockfoto

Voor een stockfoto op bv. shutterstock, istockfoto betaal je rond de 10 a 15 euro ex btw per foto.

Mooie foto op een website

Kom je weleens op een website met ongeloofelijke mooie foto’s die gevoel en sfeer hebben? Goede kans dat het anti-stock foto’s zijn! En ik ben voor!

Vanaf dag 1 dat ik ontwerpen maak vraag ik altijd of mensen het budget hebben voor een fotograaf. Zo sluit de vormgeving nog beter aan en kan ik nog betere ontwerpen maken. Dus ik ben blij met deze nieuwe trend.

anti stockfoto, stockfoto's, wat is hetWat is Anti-stock?

Anti stock zijn foto’s die niet van een stock website afkomen. Maar echt unieke fotorapportage van je bedrijf of van jou als persoon. Deze foto’s ademen meestal sfeer, gevoel en persoonlijkheid. Dat verkrijg je alleen door zelf foto’s te laten maken bij een fotograaf die bij je past! Zo komt je vormgeving nog beter tot zijn recht met foto’s die bij je bedrijf passen.

Kosten anti-stock foto’s

Gemiddeld zijn de kosten voor anti-stock foto’s rond de 400 euro ex. BTW. Hierbij krijg je wel diverse foto’s toegestuurd.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord