Van visitekaart naar volledige huisstijl

Zenuwachtig en inmiddels rood aangelopen ging ik de door mijzelf ontworpen visitekaartjes afleveren bij een van mijn eerste klanten. Op het moment dat ik de visitekaartjes overhandigde waren ze super enthousiast. Maar wat ik het meest opmerkelijk vond was dat een andere ondernemer vroeg of ik ook visitekaartjes voor hem kon maken.

Eigenlijk dacht ik, die maakt een grapje… Eenmaal thuis stuurde ik na lang twijfelen toch een mailtje naar die persoon en ik kreeg al snel een reactie terug dat ik een ontwerp mocht maken. Op zo’n moment dans je natuurlijk door huis heen ;)

Ik ging er direct mee aan de slag en deed eerst een klein vooronderzoek. Wat had hij nu? Waar adverteerde hij mee? Hetgeen wat hij had vond ik niet helemaal passen dus ging ik opzoek naar allerlei afbeeldingen die ik er wel bij vond passen. Zo kwam er een duidelijke vormgeving naar voren. Op basis hiervan ben ik gaan ontwerpen en eigenlijk voelde één ontwerp direct goed. Omdat ik beginnend was, durfde ik nog niet vol voor 1 ontwerp te gaan en dus maakte ik meerdere ontwerpen. Maar die ene, dat was hem en dat voelde ik…

Tijdens de afspraak waarbij ik de verschillende ontwerpen liet zien zag ik een glundering ontstaan bij hét ontwerp. Dat was hem, mijn voorgevoel klopte! En het allerleukste was, nadat ik het visitekaartje voor hem had gemaakt, vroeg hij of ik ook de hele huisstijl kon aanpassen in de visie die ik had neergezet.

Dboon ontwerp
Meer weten over vormgeving?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie