Visueel beeld / illustratie?

Soms vragen mensen weleens wat ik gestudeerd heb, als ik mijn vakgebied benoem vragen ze zich altijd af wat het is. Ik heb Illustratie gestudeerd en eigenlijk weten vele mensen niet wat het is, terwijl we er dagelijks van proeven. Een illustratie is een visueel beeld als toelichting bij een verhaal, of een uitleg. Dit kan je op diverse manieren inzetten voor een bedrijf, boek of bij een andere toelichting.

Als ik ook naar een verhaal luister, dan vorm ik in mijn hoofd automatisch een beeld. Dan overzie en begrijp ik het verhaal veel makkelijker. Zelf vind ik dit vooral heel fijn bij kinderboeken. Als ik een verhaal lees dan komen de beelden vanzelf. Mijn expertise in de illustratiewereld zijn voornamelijk ook de kinderillustraties. Maar ook in de volwassen wereld zie je ze vaak. Misschien denken we er niet eens bij na dat het een illustratie is. Kijk maar eens in de tijdschriften, maar ook op stoffen voor kleding, uitleg om planten water te geven, hoelang er geadviseerd word om een theezakje in de thee te houden, hoe je je bh aan moet trekken. Er zijn zoveel uitingen mogelijk!