De start van mijn bedrijf

De start van mijn bedrijf

“Vroeger” werkte ik bij de beste bakker van Nederland, een geweldig bedrijf. Het is altijd één grote familie en met drukke tijden kom ik nog steeds helpen. Niet omdat het moet, maar omdat het zo fantastisch is. Mijn collega’s, de gezelligheid… Zonder daar te werken heb ik geen idee dat het echt kerst is. Ook zijn het echt ondernemers met een blik vooruit, vooruitstrevend met de nieuwste ontwikkelingen in de bakkerij. (waar ik zeker nog veel van kan leren, ik ben iets trager van begrip)

Dat past niet!

Destijds werkte ik er aardig wat uurtjes. Met sinterklaas en kerst mocht ik pakketten inpakken met alleen maar producten die met liefde en passie zijn gemaakt. Enthousiast begon ik aan de pakketten, maar halverwege de dag zat er mij iets dwars. Waarom gaan zulke fantastische producten in een verpakking dat eigenlijk niet bij hun past? Ik herinner me het nog goed. Het was een rode doos met een witte Sinterklaas erop, niet mooi maar wel praktisch. Het nam weinig ruimte in beslag, je kon het snel in elkaar vouwen en de producten pasten er perfect in.

Briljante verpakking

Omdat ik bij de bakkerij alles kon zeggen wat er op mijn hart lag zei ik er iets van. Wat dacht je dat hij zei? “Verzin maar een briljante verpakking”. 

Samen zijn we aan de slag gegaan! We ontwierpen “de Paperbag”. Destijds nog niet zo bekend maar inmiddels niet meer weg te denken. Het was nog niet zo praktisch; gezien de tijd die het kostte om de producten erin te zetten, het dicht te doen en de labels eraan te plakken. Maar het was een begin.

Halverwege het jaar ging het natuurlijk weer borrelen. Wat is iets praktischer en makkelijk stapelbaar? Het werd ditmaal een BOX. Een bruine doos met een mooie sticker en het bakkers logo. Het is praktisch want het neemt weinig ruimte in beslag en het is snel in elkaar te zetten. Maar bovenal past het bij de bakkerij. En dat is waar het voor 85% ook om draait. Het is modern, verfrissend en nieuw met een ambachtelijke tint!

Mijn hoofd begon te tollen, want veel meer bedrijven kunnen zoiets goed gebruiken. Een doos kun je op maat laten maken, in diverse hoogtes. En voor ieder bedrijf kun je natuurlijk een prachtige box maken met hun eigen identiteit. Bedenk maar eens; een dierenspeciaalzaak kan een puppypakket of een kittenpakket maken, super leuk als cadeau. Een schoonheidsspecialiste kan het gebruiken als een cadeaubon box… en ga zo maar door. De ideeën zijn eindeloos als je het mij vraagt.

Alles voor een glimlach

En om nog dat extraatje te geven waarvan de glimlach nog groter word, denk aan het mooi inpakken met vloeipapier, exclusieve stickers, bedank kaartje, kortingskaart en niet te vergeten confetti om het nog feestelijker te maken.

Wil je Bakkerij Vreugdenhil volgen? Check hun facebook!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie