Betekenis van illustratie

Betekenis van Illustratie

Van tekst naar beeld, illustratie, dboon ontwerpDe betekenis van een illustratie is een afbeelding die gebruikt word ter ondersteuning van een tekst, boek, artikel, website of een ontwerp. Al voor het lezen word al duidelijk waar de tekst over gaat. Je kan ook een illustratie als versiering van een bladzijde of kleding worden gebruikt. Ook kun je illustratie een visueel content noemen.

Waar kan je een illustratie voor gebruiken?

Informatieve tekst
Social media
Powerpoint presentatie
Folder / Stappenplan
Poster, kaart of uitnodiging
Website

Illustraties kunnen op diverse manieren worden ingezet. Je kan het inzetten bij een informatieve tekst om de tekst begrijpelijker te maken of om het luchtig te houden. Je kan het gebruik het op je website om mensen sneller te laten navigeren. Afbeeldingen worden namelijk sneller opgenomen door de hersenen dan tekst. Ook onthouden mensen dit beter!

Ook voor je powerpoint presentaties werkt dit erg goed. Vaak ben je uren aan het zoeken op het internet naar de juiste afbeelding. Het is net niet wat je zoekt maar je wilt toch die lege ruimte opvullen of het zijn de kleuren niet van je bedrijf waardoor eenheid zoek raakt van je huisstijl.

Je kan het ook gebruiken om iets te verduidelijken dus bij een folder of stappenplan. Mensen identificeren zich makkelijker met een illustratie dan een foto. Ook kan je illustratie op een decoratieve manier gebruiken zoals op een poster, geboortekaart, trouwkaart of andere uitnodiging.

Voor wie is een illustratie geschikt?

Een illustratie is geschikt voor elke doelgroep omdat je de stijl van de illustratie kan aanpassen. Voor een jong kind word er vaak gebruikt gemaakt van simpele vormen. Voor een oudere doelgroep kan dit een afbeelding zijn met meer details.

Voordelen van een illustratie

Wat zijn de voordelen:

Je weet direct waar de tekst over gaat
Het roept nieuwsgierigheid op
Eyecatcher
Je onderscheidt je van andere ondernemers
Mensen identificeren zich makkelijker met een visueel beeld
Eenheid in de huisstijl van je bedrijf

Voorbeelden van illustratie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord